Projecten

31+2 woningen De Klamp, Leeuwarden

Opdrachtgever

Lont


Uitgevoerde werkzaamheden

cementdekvloeren; stucwerk; spackwerk; dakvloeren

In de De Klamp in Leeuwarden bouwt Lont 31 ‘stijlvolle woningen’ voor ontwikkelaar Slokker Vastgoed en daarnaast een 2-onder-1-kapper onder particulier opdrachtgeverschap. Voor al deze woningen verzorgen wij de algehele afbouw: we brengen de cementdekvloeren aan, doen het stuc- en spackwerk en brengen de dakvloeren aan.

Planning en afstemming

Bij elk blokje woningen beginnen we met de cementdekvloeren. Deze moeten voldoende tijd krijgen om te drogen; ze mogen pas na 7 dagen belopen worden. Voordat er – bijvoorbeeld – een pvc-vloer overheen kan worden gelegd, is een droogtijd van zo’n 8 weken nodig. Met de dekvloeren werken we het leidingwerk van de installateur netjes weg. Er is dan geen kans meer op schade aan bijvoorbeeld vloerverwarmingsleidingen. Als de vloeren voldoende gedroogd zijn, kunnen we de andere binnenwerkzaamheden uitvoeren. De dakvloeren leggen we op afschot, zodat regenwater er niet op kan blijven staan. Dankzij een strakke planning en goede afstemming met aannemer en installateur kunnen onze medewerkers vlot doorwerken.

De Klamp

De Klamp in Leeuwarden is onderdeel van het nieuwe Leeuwarder stadsdeel De Zuidlanden. Het is een bijzonder concept van buurtschappen (buorren), met typische kenmerken van Friese dorpen. In dit duurzaam opgezette stadsdeel is in totaal ruimte voor zo’n 700 woningen. De Klamp is als vierde buurtschap – na Techum, Goutum Sûd en Wiarda – ontworpen met de karakter van een Fries dorp.