Projecten

CKC Het Stroomdal, Zuidlaren

Opdrachtgever

Van Wijnen, Groningen


Uitgevoerde werkzaamheden

Stukadoorswerk, dekvloeren, gevelisolatie met keramische steenstrips

CKC Het Stroomdal in Zuidlaren wordt compleet vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Naast basisonderwijs biedt Het Stroomdal straks ook onderdak aan kinderopvang voor kinderen van 0 t/m 4 jaar. Om dat te bereiken is het schoolgebouw van binnen volledig gestript, alleen de buitengevels blijven staan. Het gebouw heeft een nieuwe indeling gekregen. Binnen werken wij de wanden behangklaar af en brengen we de dekvloeren aan.

Gevelisolatie met keramische steenstrips
De buitengevel hebben we voorzien we van een nieuwe, isolerende schil. Een aspect van ons werk dat de laatste jaren veel aandacht krijgt, en waar we ook steeds vaker voor worden gevraagd. Wij hebben 16 cm EPS-gevelisolatie van Sto aangebracht. Daarop een mortelweefsellaag, die ervoor zorgt dat de spanning in de gevel goed verdeeld wordt. Vervolgens hebben we schotelpluggen aangebracht om het geheel in de ondergrond te verankeren. De keramische steenstrips van Aberson hebben we op de mortelweefsellaag verlijmd. Volgens het ontwerp van de architect zijn de steenstrips voegloos aangebracht. Dat was best nog een uitdaging, omdat het gaat om gebakken strips, die onderling soms millimeters in lengte, breedte en dikte kunnen verschillen. Een precisiewerkje, want er is geen voeg waarmee we oneffenheden kunnen verbloemen. Het resultaat is echter helemaal zoals architect 12WAT uit Assen het voor ogen had.

De drie tinten van de steenstrips symboliseren het stroomgebied van de Drentsche Aa – waar de school ook haar naam aan ontleent. Met ons vakmanschap hebben we naam van de school vereeuwigd: deze zie je terug in de gevel, in blokletters ‘geschreven’ met dezelfde steenstrips.