Projecten

Freyhof 18 woningen, Harlingen

Opdrachtgever

Bouwebedrijf Lont


Uitgevoerde werkzaamheden

Dakvloeren, cementdekvloeren, spackspuitwerk, stucwerk, pleisterwerk plafonds (in een aantal woningen)

Op een fraaie locatie aan de Willem de Zwijgerstraat in Harlingen realiseert Bouwbedrijf Lont 18 vrijstaande comfortwoningen. De filosofie van het plan draait om de vrijheid van een woning en het comfort van een appartement. Freyhof staat voor comfort, duurzaamheid, levensloopbestendigheid en veiligheid. Deze woningen zijn levensloopbestendig en hebben alle benodigde voorzieningen op de begane grond. Enkele woningen zijn voorzien van een opbouw. De woningen worden opgeleverd volgens de laatste eisen op gebied van duurzaamheid. Ze krijgen geen gasaansluiting; zonnepanelen zorgen voor de opwekking van duurzame energie.

Vakmanschap
Bij deze woningen brachten wij onder meer de dakvloeren aan. Dit zijn de afschotvloeren bovenop het dak die ervoor zorgen dat het water goed kan weglopen. Vervolgens kunnen de daken worden geïsoleerd en van dakbedekking worden voorzien. In de woningen hebben we de cementdekvloeren  en het spackspuitwerk aangebracht. Daarnaast hebben wij de wanden gestukadoord en – in een deel van de woningen – ook de plafonds. De toekomstige bewoners konden ervoor kiezen om hun plafonds te laten stuken in plaats van te spacken. Pleisterwerk geeft een mooie gladde afwerking en is een goede basis om te sausen. Een plafond stukadoren is tegenwoordig geen alledaagse klus. De aannemer bracht hiervoor eerst gipsplaten aan op de VBI-vloerplaten, omdat anders scheurvorming zou kunnen optreden. Onze ervaren en vakkundige stukadoors zorgden voor een heel mooi eindresultaat.

Lean
We draaiden al in een vroeg stadium mee in de lean planning. We vinden dat een prettige manier van werken, die eventuele knelpunten bijtijds aan het licht brengt. Het geeft ons bovendien de kans om contacten te onderhouden en te leggen, omdat we onze collega-afbouwers wat vaker tegenkomen.

Met gemiddeld twee medewerkers hebben we de werkzaamheden stapsgewijs uitgevoerd. Daarbij brachten we eerst alle dakvloeren aan. Vervolgens bij vier woningen tegelijk de cementdekvloeren en het stukadoorwerk. Zodra alles droog en afgemonteerd was volgde het spack- en pleisterwerk.