Projecten

Johan Willem Frisokazerne, Gebouw 16, Assen

Opdrachtgever

Jurriëns Noord


Uitgevoerde werkzaamheden

Stukadoorwerk wanden, fijn schuurwerk plafonds

Gebouw 16 van de monumentale Johan Willem Frisokazerne aan de Vaart ZZ in Assen bestaat uit ongeveer 100 kamers, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Jurriëns Noord verbouwt dit pand en realiseert hiermee kantoorruimtes voor Defensie en de Dienst Vervoer en Ondersteuning.

Gipsspuit
De aannemer verwijdert het losgeraakte stukwerk van de wanden, zodat wij deze kunnen voorrapen. Daarbij vlakken we de oneffen delen eerst uit, waarna we de wanden voorstrijken en in zijn geheel overpleisteren. We maken daarbij gebruik van een tweetal gipsspuiten. Op onze Facebookpagina kunt u zien hoe het werken met de gipsspuit in zijn werk gaat. In een aantal ruimtes verzorgen we daarnaast het fijn schuurwerk van de plafonds. Er is nauw contact met zowel de opdrachtgever als de installateur, zodat alle partijen hun werkzaamheden goed op elkaar kunnen laten aansluiten.

Strak tempo
Gebouw 16 is toegankelijk via een aparte bouwweg, zodat we niet te maken hebben met legitimatieplicht bij de poort. Van eind februari tot aan de bouwvak werken we met een man of vijf aan dit omvangrijke project. We werken in een hoog tempo. De gipsspuiten komen goed van pas om de wanden snel van een strakke pleisterlaag te voorzien. We leveren de wanden sausklaar op.