Projecten

Kantoor Univé, Leeuwarden

Opdrachtgever

Bouwgroep Dijkstra Draisma


Uitgevoerde werkzaamheden

Stukadoorswerk buitengevel

In opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben wij de gevel van het Univé-kantoor aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden van een nieuwe stuclaag voorzien. De oude stuclaag liet los en is door de aannemer verwijderd. Wij hebben de gehele gevel gestukadoord en glad afgewerkt. Om het werk goed te kunnen uitvoeren had de aannemer een grote steiger laten bouwen die voorzien was van windreducerend doek en kappen. Zo konden we onder alle weersomstandigheden doorwerken.

Strikocem Garant
Omdat de oude stuclaag niet goed hechtte en losliet, hebben wij op verzoek van de opdrachtgever dit werk onder Strikocem Garant* gedaan. Hiervoor is een drietal inspecties uitgevoerd door externe deskundigen. Vooraf beoordeelden zij de aansluiting van de details; tijdens het werk zijn laagdikte, details en aansluitingen gecontroleerd en bij oplevering volgde nog een laatste controle. Zodoende wordt de kwaliteit voor, tijdens en na de uitvoering bewaakt en kunnen wij tien jaar garantie geven op het stucwerk.

Tempo
Om te voorkomen dat er water achter het stucwerk kan komen, zijn we zeer nauwkeurig te werk gegaan bij het aanbrengen van de stucstops bij de stalen kolommen. In de gevel zijn stalen voorzieningen geplaatst met daarin lamellen. Deze komen op bepaalde punten tot een halve meter de gevel uit, voor de stukadoors een uitdagend en bewerkelijk onderdeel van deze opdracht. Daarbij kwam het ook aan op tempo, zeker tijdens de warme periode in mei/juni. Om lelijke aanzetten door te snel drogend stucwerk te voorkomen, hebben we gedurende zes weken vier mensen ingezet. Tijdens erg warme dagen hebben we de gevel bovendien extra bevochtigd. Met deze maatregelen en dankzij goed vakmanschap konden we de gevel strak en glad opleveren.

*) Afbouw Perdok is een gecertificeerd Strikocem Garant bedrijf.