Projecten

Kindcentrum Speel en Leer, Veenhuizen

Opdrachtgever

Bouwbedrijf R. van der Sluis, Roden


Uitgevoerde werkzaamheden

Gevelisolatie, aanbrengen steenstrips, pleisterwerk

In het nieuwe kindcentrum Speel en Leer in Veenhuizen worden basisonderwijs, peuteropvang en kinderopvang/BSO gecombineerd. De nieuwbouw wordt tegen de bestaande sporthal aangebouwd. Het kindcentrum is van een niet-alledaags ontwerp, met een onderbouw van metselwerk, een bovenbouw in houtskeletbouw en een brede luifel aan één zijde van het gebouw.

Bovenbouw
Op het houtskelet van de bovenbouw hebben wij 60 mm isolatie aangebracht; dit hebben we afgewerkt met een combinatie van keramische steenstrips en pleisterwerk. Er zijn strips bij van 2 centimeter dik, maar ook van 3 centimeter. Het gelijkmatig aanbrengen van de steenstrips vergde vanwege die dikteverschillen dan ook het nodige vakmanschap.

Luifel
De brede luifel hebben wij eveneens voorzien van steenstrips. Dit geeft als resultaat dat het lijkt alsof ook deze robuuste overstek – inclusief plafond – gemetseld is. Omdat steenstrips een stuk lichter zijn dan metselstenen konden wij de luifel op deze manier afwerken.

Verdiepte naam
De naam van de school ‘SPEEL en LEER’ brengen we verdiept aan in het pleisterwerk. Zo ontstaat een reliëf waardoor de naam er mooi uitspringt. Het sluit goed aan bij de manier waarop veel historische gebouwen in Veenhuizen van een naam zijn voorzien.