Projecten

Appartementencomplex Noorderstraat, Sappemeer (Meesterborg)

Opdrachtgever

Adelaar Vastgoedontwikkeling


Uitgevoerde werkzaamheden

Gevelisolatie en gevelafwerking

Op de hoek Noorderstaat-Kleinemeersterstraat in Sappemeer is in opdracht van Adelaar Vastgoedontwikkeling een stijlvol appartementencomplex gebouwd: Meesterborg. Het complex omvat 6 royale appartementen, verdeeld over drie woonlagen. Wij kregen op basis van prijs van de ontwikkelaar een rechtstreekse opdracht om de gevelisolatie en gevelafwerking te verzorgen.

Vormdelen

We hebben bij dit appartementencomplex gebruik gemaakt van Sto Deco en vormdelen. Hiermee kunnen we speelse effecten creëren. Zoals bijvoorbeeld het bouwjaar, dat bijzonder fraai is weergegeven in Romeinse cijfers. Hiervoor heeft Sto een profiel gemaakt dat wij op de gevel hebben aangebracht en afgewerkt. De strakke gevel is op een speciale manier verlijmd, waarbij de STO Deco is voorzien van drie sauslagen, zodat hij optimaal beschermd is tegen weer en wind.

Garantie

Het biedt de opdrachtgever extra zekerheid dat hij de afbouwwerkzaamheden laat uitvoeren door een bedrijf dat, zoals Afbouw Perdok, deelnemer is van de Stichting Gevelgarantie. Deze onafhankelijke stichting voert bij dit project in totaal drie inspecties uit, beginnend met een voorinspectie om te beoordelen of de ondergrond, aansluitingen en detailleringen voldoen aan de standaarden om de gevelisolatie aan te brengen. Halverwege en aan het eind van de afbouw volgen nogmaals controles. Alleen bij positieve resultaten van deze inspecties geeft Stichting Gevelgarantie een verzekerde garantie voor tien jaar.

Bij deze opdracht hebben we met ons team van gemiddeld drie vaklieden – mede dankzij het gedegen voorwerk van Aannemersbedrijf Bruining – in zo’n zes weken tijd iets heel moois in ’t zicht gebracht, het gebouw is een ware eyecatcher!