Projecten

Nieuw Erasmusheem (Sassenstate), Haren

Opdrachtgever

Bouwgroep Dijkstra Draisma


Uitgevoerde werkzaamheden

Bouwen gibo-wanden, cementdekvloeren, anhydrietvloeren, stukadoorswerk binnen en buiten, spackspuitwerk

Het voormalige verpleeghuis Erasmusheem in Haren wordt in opdracht van Woonzorg Nederland getransformeerd in een gebouw met ruim vijftig zelfstandige appartementen voor 55-plussers. Er is voor gekozen om het gebouw zelf te behouden; de indeling wordt aangepast naar toekomstbestendige twee- en driekamerappartementen. Bouwgroep Dijkstra Draisma vroeg Afbouw Perdok tijdens het aanbestedingsproces om een offerte uit te brengen en selecteerde ons bedrijf voor dit mooie project.

Gipsspuit
In het gebouwencomplex is van elke twee woonheden nu één gemaakt. Binnenwanden zijn eruit gehaald. Wij maken met gibo-wanden een nieuwe indeling. Bij het binnenstukadoorswerk maken we gebruik van een gipsspuit. Deze werkwijze geeft gezien de omvang van het project minder fysieke belasting voor onze medewerkers. De ondergrond van de wanden is niet overal hetzelfde: sommige delen zijn gebikt, andere nog nooit gestukadoord en deels zijn het wanden waar het behang van is verwijderd. Door die verschillen in ondergrond kunnen op dezelfde wand verschillende diktes gips nodig zijn. Door het krimpen van het gips – een dikke laag krimpt in verhouding meer dan een dunne – én door  de verschillen in ondergrond zou op een wand dikteverschil kunnen ontstaan. Onze ervaren vakmensen zijn echter in staat het gips zodanig te verdelen dat de wanden in één keer glad kunnen worden afgewerkt. Bekijk op onze Facebookpagina een filmpje over het werken met de gipsspuit.

Flexibele planning
De werkzaamheden hebben we in overleg met de aannemer ná elkaar (als een treintje) ingedeeld. Ons team van vier stukadoors, twee vloerenleggers en een gibo-bouwer vullen we waar nodig aan om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de werkzaamheden van aannemer en installateur.