Projecten

Stukadoorswerk voor Acantus

Opdrachtgever

Acantus


Uitgevoerde werkzaamheden

Herstel-, renovatie- en mutatiewerkzaamheden

Acantus is een woningcorporatie met een woningbezit van ongeveer 13.000 huurwoningen in Noord- en Oost-Groningen. Al tientallen jaren voeren wij voor Acantus stukadoorswerkzaamheden uit. Vaak gaat het om herstelwerkzaamheden aan pleisterwerk of fijn schuurwerk van wanden en plafonds. Daarnaast zijn er werkzaamheden die samenhangen met de renovatie van keuken, douche en/of toilet. Soms gepland, soms gaat het om calamiteiten.

Netjes werken

In het werkgebied van Acantus zijn we dagelijks bezig met een team van gemiddeld tien vaklieden. Ons team bestaat uit mensen die houden van afwisseling in hun werk. De ene keer zorgen ze dat een leegstaande mutatiewoning er weer piekfijn uitziet. De volgende keer werken ze in een bewoond appartement waar een wand of plafond hersteld moet worden. Vooral het werken in een bewoonde omgeving stelt speciale eisen aan onze mensen. Ze zijn kritisch op hun werk, ze werken netjes, plakken alles goed af en banjeren niet met vuile schoenen door de woning. Met de bewoners maken we goede afspraken, en we leggen uit wat er gaat gebeuren.

Herstel bevingsschade

Voor de Acantus-woningen zijn we ook al jaren een vaste partner voor het herstel van aardbevingsschade. Dit werk doen we vrijwel altijd in samenwerking met Jorritsma Bouw Groningen. Om bevingsherstel te mogen uitvoeren, moeten medewerkers VCA-gecertificeerd zijn en veel vakkennis in huis hebben. De uitvoerders van Afbouw Perdok en Jorritsma gaan samen langs bij de bewoners om de werkzaamheden door te spreken en uit te leggen. Dankzij een goed plan van aanpak en heldere afspraken met de bewoners weten zij precies waar ze aan toe zijn. Wekelijks worden er 5, soms wel 12 woningen aangemeld voor herstel.