Projecten

Verbouw ABN AMRO Grote Markt, Groningen

Opdrachtgever

Jorritsma Bouw


Uitgevoerde werkzaamheden

Stukadoorswerk (buitenwanden en trappenhuizen) en dekvloeren

Aan de Grote Markt in Groningen onderging het pand van de ABN-AMRO-bank een grondige renovatie. Het project is uitgevoerd volgens de duurzaamheidscriteria van BREEAM-NL Excellent in-use. Jorritsma Bouw selecteerde Afbouw Perdok voor de stukadoorswerkzaamheden. Een rondgang door het gebouw gaf ons inzicht in de verschillende types ondergrond waarmee we te maken zouden krijgen. Op basis daarvan konden we een realistische aanbieding doen.

Vakmanschap
Dit was een complex project, omdat op veel plekken in het gebouw tegelijkertijd iets moest gebeuren. Vanwege een zeer strakke planning waren er meerdere bouwpartijen op hetzelfde moment aan het werk. Dat vroeg om goede afstemming. Het gebouw heeft hoge ruimtes, wat het gebruik van steigers noodzakelijk maakte. Waar nodig – vooral in smalle ruimtes – hebben we ons werkgebied afgezet om veilig te kunnen werken en om beschadigingen te voorkomen. We zorgden ervoor dat een van de twee trappenhuizen steeds in gebruik kon blijven. Bij de bestaande buitenwanden was een dikke stuclaag nodig. Het vereist goed vakmanschap om dit soort wanden goed in één lijn te krijgen. Met drie medewerkers hadden we circa drie maanden nodig om alle werkzaamheden – inclusief meerwerk – af te ronden.

Slimme logistiek
De binnenstedelijke locatie vroeg om een slimme logistiek, met name bij de aanvoer van materiaal. Bij het aanbrengen van de dekvloeren startten we ’s ochtends om 06.00 uur. Daardoor konden we de overlast voor de omgeving (de aanvoer van het zandcement met vrachtauto’s) zo veel mogelijk beperken. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheden reden onze medewerkers vanaf ons kantoor aan de Peizerweg gezamenlijk met één auto naar de bouwlocatie.