Projecten

Villa Welgelegen, Warffum

Opdrachtgever

Jorritsma Bouw


Uitgevoerde werkzaamheden

Afwerking wanden en plafonds

De karakteristieke Villa Welgelegen in Warffum krijgt een herbestemming. In dit fraaie gebouw komt een kleinschalige woon-zorgvoorziening met plaats voor zestien bewoners met dementie. Zij kunnen daardoor in hun eigen, vertrouwde dorp blijven wonen. Met enkele bouwkundige aanpassingen krijgt het 140 jaar oude gebouw de benodigde, sfeervolle kamers en gemeenschappelijke ruimtes. Bijzonder aan deze verbouwing is dat dit gebeurt op initiatief van een aantal dorpsbewoners, die zich hebben verenigd in Stichting Het Groen Gasthuis.

Aannemer Jorritsma Bouw verbouwt zowel het oude voorhuis als het daarachter liggende nieuwere deel. Aan ons de taak om alle wanden behangklaar af te werken en de plafonds glad te pleisteren. In een aantal ruimtes blijven de plafonds intact; deze herstellen we in oude stijl. Met drie man kunnen we in circa 5 weken goed aan de planning voldoen. Daarbij stemmen we onze werkzaamheden af met aannemer, tegelzetter en installateur. Het is dankbaar werk om zo een stukje bij te dragen aan de leefbaarheid van dit mooie Groninger dorp.

© Foto buiten: Hardscarf / CC BY-SA