Projecten

Vrijstaande woning, Assen

Opdrachtgever

Aannemingsbedrijf Van der Veen


Uitgevoerde werkzaamheden

stukadoorwerk wanden en plafonds, sierpleister, fijn schuurwerk, cementdekvloeren

Aan de Anreperstraat in Assen is eind 2018 een vrijstaande woning nagenoeg volledig afgebrand. Persoonlijke ongelukken deden zich gelukkig niet voor. Nadat de bewoners er met de verzekering uit waren, kon de woning opnieuw worden opgebouwd door aannemingsbedrijf Van der Veen uit Assen (v/h Kooistra).

Flexibele afbouwer
Met dit bouwbedrijf hebben wij vaker samengewerkt, onder meer bij projecten voor woningcorporatie Actium. De aannemer wist dus dat wij de flexibiliteit konden bieden waarnaar hij op zoek was. Onze offerte werd goed ontvangen, zodat we zomer 2019 konden starten met de eerste fase. Voor de kerstvakantie hebben we op de verdieping de wanden en plafonds afgewerkt, voorjaar 2020 volgt de begane grond.

Ruime planning
De bewoners verblijven tijdelijk in een ruimte naast het huis in aanbouw. Zij volgen de wederopbouw van nabij en krijgen alle gelegenheid om hun wensen in te brengen. We werken dan ook met een ruime planning. Het feit dat de oorspronkelijke woning is gebouwd door de vader van de eigenaresse geeft een speciaal tintje aan dit project. Zij wilde heel graag een aantal aspecten van de oude woning terugzien in het nieuwe huis. Daarom krijgt deze woning bijvoorbeeld een paar muren van schoon metselwerk. Verder hebben we de wanden en de plafonds van de verdieping sausklaar opgeleverd. Op de benedenverdieping stukadoren we de wanden en werken deze af met sierpleister. Voor de plafonds op de begane grond is gekozen voor fijn schuurwerk. Ten slotte brengen we op de vloerverwarming een cementdekvloer aan.