Projecten

Twee-onder-een-kapwoning Dr. Nassaulaan, Assen

Opdrachtgever

Luiken Totaalbouw, Assen


Uitgevoerde werkzaamheden

Stukadoorswerk, cementdekvloer, aanbrengen lijsten en herstel ornament

Aan de Dr. Nassaulaan in Assen is een statige twee-onder-een-kap woning aan de achterzijde uitgebreid. Zowel keuken als bijkeuken zijn daardoor verruimd. De verbouwing is gerealiseerd door Luiken Totaalbouw. Als vaste partner van deze aannemer werden wij gevraagd de afwerking van wanden, plafonds en vloeren uit te voeren.

 

Cementdekvloer

We hebben de cementdekvloer in de uitbreiding aangebracht. Na droging kon de aannemer verder bouwen en kon het installatiewerk worden gedaan. Vervolgens hebben wij de ondergrond van de wanden en plafonds aangebracht en deze afgewerkt met glad pleisterwerk. Bij de woningscheidende wand en het plafond ging het om gipsplaat, bij de andere wanden om bestaand stucwerk.

 

Ornamenten en lijsten

In dit klassieke herenhuis met zijn hoge plafonds bevond zich een groot plafondornament, dat voor de verbouwing in delen verwijderd moest worden. Na de werkzaamheden heeft de aannemer deze delen weer teruggebracht. Aan ons de eer om dit ornament weer netjes te repareren en bij te werken. Voor ons is het een mooi stukje vakmanschap om het zó te maken dat het lijkt alsof het ornament nooit is weggeweest.

Op een vrij laat moment is besloten dat het plafond moest worden voorzien van een sierlijst. Voor dit materiaal geldt echter een vrij lange levertijd, wat invloed had op onze planning. In goed overleg met de keukenbouwer hebben we ervoor gezorgd dat zijn én onze werkzaamheden ongehinderd door konden gaan. Vanuit onze ervaring adviseerden wij om voor deze grote, hoge ruimte een bredere lijst te kiezen dan oorspronkelijk de bedoeling was. We kregen van de aannemer de vrijheid om bij de leverancier een lijst uit te kiezen die passend is voor deze ruimte en hebben deze aangebracht. Het resultaat mag er zijn!